Ontdek Bergen op de fiets

Ontdek Bergen, Bergen aan Zee en de directe omgeving op de fiets. Hieronder lichten we een aantal mooie routes voor je uit. Deze brengen je op bijzondere plekken.

Het Bergerbos en duingebied is onderdeel van het Noordholland Duinreservaat en PWN gebied. Let op: je hebt dus een duinkaart nodig!


Witte zandduinen

Ontdek de duinen van Noord-Holland via deze witte zandduinen route. De route brengt je langs Bergen en de Schoorlse Duinen. Deze route is 25km.

Lees meer

Bergen, Egmond en Alkmaar

Ontdek naast Bergen ook de omgeving van Egmond en Alkmaar. Deze afwisseling van polder, bos en zee laat je de kenmerken van de kop van Noord-Holland zien. Deze route is 32.5km.

Lees meer

De Schoorlse Zeeweg

Met deze route ontdek je de Schoorlse Duinen vanuit Bergen. De route brengt je door het mooie duingebied en is geschikt voor alle niveaus. Deze route is 13.8km.

Lees meer

Molen 't Roode Hert

Vanaf Bergen is Alkmaar niet ver. Deze route brengt je via het duin en de natuur naar Alkmaar, en Molen 't Roode Hert: een korenmolen waar je ook lokale meelproducten kunt kopen. Deze route is 28.9km.

Lees meer

Het platteland achter de Duinen

Platteland, duinen, kust en dorpen; dat alles één route. Je komt door het PWN-duingebied, voor dit gebied heb je een duinkaart nodig. Deze route is 36km.

Lees meer

Rondje kunst en kust

De frisse zeelucht en mooie cultuur ervaar je tijdens deze route van 38km.

Lees meer

De sporen van WOll

De dorpen Bergen, Egmond en Schoorl hebben nog veel sporen van de Tweede Wereldoorlog. Met deze route fiets je 40 km door het prachtige weide- en duingebied.

Lees meer

De badplaatsen langs de kust

Deze route brengt je langs de badplaatsen aan de Noordzeekust. Maar ook door de afwisselende natuur van dit gebied: polder, strand en duinen.

Lees meer

Fraai stukje Noord-Holland

De naam zegt het al, je komt langs een fraai stukje Noord-Holland. Deze route brengt je langs Bergen, Schoorldam en Koedijk en is 40.4km.

Lees meer

De Noord-Hollandse duinen

De Noord-Hollandse duinen bieden alle mogelijkheden voor een langere fietstocht. De afwisseling van duinen met dorpjes en badplaatsen. Deze route is 74km.

Lees meer

Bergen aan Zee

De Brede Duinen-route

De Brede Duinen-route is de juiste afwisseling van zee, natuur en verschillende dorpjes. De route is door de lezers van ANWB Kampioen verkozen tot mooiste fietsroute van Nederland. Deze route is 45km.

Lees meer

Land, zee en musea

Polder, strand, de Broekerveiling en het Stedelijk Museum. Zo leer je de omgeving van Noord-Holland zeker kennen. Deze route is 51.4km en brengt je langs deze punten.

Lees meer

Fietsverhuur

Zelf geen fiets bij de hand? In Bergen zijn er verschillende locaties om een fiets te huren.