Ontdek kunst & cultuur in Bergen

Kunstenaarsdorp Bergen staat bekend om zijn kunst en cultuur. De unieke omgeving en sfeer hebben voor veel inspiratie gezorgd. Kenmerkend voor de kunst in Bergen: de Bergense School. Een twintigste eeuwse kunststroming die zich typeerde door het expressionisme en kubisme. Laat je inspireren door de creativiteit, cultuur en kunst in de diverse musea en galeries. Bergen is dé plek om je onder te laten dompelen in kunst en cultuur. 


Museum Kranenburgh

In Museum Kranenburgh ontmoeten kunst, cultuur en natuur elkaar. Het museum richt zich op moderne en hedendaagse kunst. De kern wordt gevormd door de kunst van de Bergense School, een stroming die zich liet inspireren door het expressionisme en kubisme, en wisselende exposities. Naast het museum is er een beeldentuin, KunstenaarsCentrumBergen en kunstuitleen. 

Lees meer

Filmtheater Cinebergen

Midden op landgoed ‘t Oude Hof ligt Filmtheater Cinebergen, een van de mooiste filmtheaters van Nederland. Filmtheater Cinebergen vertoont het beste van wat de wereldcinema te bieden heeft en is dagelijks geopend.

Lees meer

Kunst10daagse

De Kunst10daagse is hét kunstrijke evenement van het jaar in Bergen en Bergen aan Zee. Ruim 300 kunstenaars exposeren op ongeveer 160 verschillende locaties hun werk. Het culturele festival heeft een breed palet van kunst: van schilderkunst, beeldhouwwerk, installaties, fotografie, etsen tot keramiek. Dit jaar vindt de K10D plaats van 18 t/m 27 oktober.

Bekijk wat er nog meer te doen is

In kunstenaarsdorp Bergen kijk je je ogen uit...

Kijk hier voor een volledig overzicht van het aanbod aan kunst en cultuur.