Wandelen in Bergen

In Bergen kun je geweldig wandelen! Maak een wandeling door de duinen of ga uitwaaien aan het strand. Maar ook een boswandeling, een wandeling door het unieke centrum en een wandeling door de polder zijn zeker de moeite waard.


Blauwe route

Deze route brengt je langs archeologische vondsten: de resten van het kasteel van Jan van Bergen. Tussen 1200 en 1400 stond hier het kasteel op het zogeheten Brederodeveld. Deze route is 5.8km.

Lees meer

Rondje Museumvliegveld

Ontdek het vliegveld van Bergen en de overblijfselen uit de oorlogsjaren in deze route. Je loopt een rondje rondom het vliegveld. Deze route is ongeveer 8km.

Lees meer

Kunstenaarsdorp Bergen

Ontdek het erfgoed van Bergen: de monumenten in het centrum en in de polder. Deze route brengt je langs de Ruïnekerk en de Damlandermolen. Deze route is 12.1km.

Lees meer

Kunst wandelroute Bergen

Deze audioroute brengt je langs al het kunst in Bergen.

Lees meer

Rondje Bergen aan Zee

Meer interesse in de kust en het kustdorp? Ga dan op pad door Bergen aan Zee. Deze route legt vooral nadruk op de culturele geschiedenis van het dorp. Deze route is 2, 4 of 4,5km.

Lees meer

Strand, bos en duin

Alle kenmerken van een badplaats in één route? Bij deze route kom je langs strand, bos en duin. Ontdek de natuur en waai lekker uit op het strand. Deze route is 5,3km.

Lees meer

Kalkgrens Bergen aan Zee

Bergen aan Zee ligt precies op een grens van kalkrijke en kalkarme duingronden: met als gevolg een uniek type plantensoort wat hier groeit. Een gedeelte van de route gaat over het strand, dit geeft de mogelijkheid om lekker uit te waaien. Deze route is 5.7km.

Lees meer

Schoorlse duinen

Vanaf Bergen aan Zee ben je zo in de Schoorlse Duinen. Hier kun je ieder seizoen een andere sfeer proeven. Dit gebied kun je ontdekken vanaf Bergen met twee afstanden: 8.2 of 12.8km.

Lees meer

Noordhollands Duinreservaat Bergen

Ontdek de mooiste heidevelden van het duingebied. De heide staat in bloei van half augustus tot half september. Deze route is 11km.

Lees meer

Bos en duin

Opzoek naar groen? Dan is deze route zeker een aanrader. Vanaf Bergen ben je snel in de bossen en duinen. Geniet ook van de Hollandse natuurparel: de duinen langs de Noordzee. Deze route is 17.2km.

Lees meer