Bergen met kids

Bergen is een van de mooiste en veelzijdigste dorpen aan de Nederlandse kust. Bergen is met het strand, duinen, de bossen, een aquarium en een superleuk museum ook echt de moeite waard om met kinderen te bezoeken. Hier is namelijk niks te gek en ze krijgen alle vrijheid. Hieronder vind je onze aanraders en tips!


Bergerbos

Bergen ligt temidden van bossen en duinen waar je prachtig kunt wandelen en kinderen heerlijk kunnen ravotten. Een wel hele leuke wandel- en ravotplek vind je in het Bergerbos. Dit bos is makkelijk toegankelijk vanaf de parkeerplaats bij restaurant Duinvermaak, waar overigens ook een leuke speeltuin is en waar je heerlijke pannenkoeken kunt eten. Naast de parkeerplaats leidt een duintrap tot bovenop de steile boshelling.

Lees meer

De Schaapskooi

Sinds 2021 is De Schaapskooi een bezoekerscentrum van PWN en graast de schaapskudde dag en nacht buiten. U kunt ze tegenkomen in het natuurgebied en dus niet meer in de stal. Vanuit hier kun je het Noordhollands Duinreservaat ontdekken en wordt je geholpen met het uitstippelen van een mooie wandeling. Verder zijn er leuke activiteiten die je kunt doen. 

Lees meer

Hertenkamp

Aan de rand van het centrum ligt het Hertenkamp; een omheind verblijf voor herten, geiten, schapen en andere dieren. Het hertenkamp is bijzonder gelegen en – zeker met kinderen – een wandeling eromheen is een aanrader.

Lees meer

Museum Kranenburgh

Kranenburgh biedt diverse educatieve programma’s voor alle leeftijden en niveaus. Studio C is het educatief atelier van Museum Kranenburgh. Jong en oud kan bij de vele workshops leren en zelf aan de slag gaan. Samen ontdekken de kinderen de kracht van kunst en eigen creativiteit, onder schooltijd of daarbuiten.

Lees meer

Er is nog meer...

Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten die leuk zijn om te doen met kinderen.