Ontdek de unieke natuur van Bergen

De ligging van kunstenaarsdorp Bergen is geweldig en met haar polder, bos, strand en duinen erg veelzijdig. De natuur van Bergen kun je op verschillende manieren te ontdekken. Ga je wandelen? Ontdek je de omgeving op de fiets? Of kies je ervoor om Bergen vanaf het water te ontdekken?


Bergerbos

Tegen de duinrand in het dorp Bergen ligt het Bergerbos, al eeuwenlang erg populair. Met de lange bomenlanen, onverharde slingerpaadjes en heuveltjes voelt het bos sprookjesachtig aan. Het bos bestaat uit eiken, dennen en beuken. 

De bijzondere duinen

Bergen ligt tussen twee natuurgebieden in, het Noordhollands Duinreservaat en de Schoorlse Duinen. Hier wisselen duinvalleien, bossen, heide en stuivende duinen zich af. Deze veelzijdigheid brengt ook veel verschillende vogels en insecten met zich mee. Kom langs en ervaar zelf hoe bijzonder dit gebied is!

Het strand en de zee

Bergen aan Zee is de badplaats van het dorp Bergen, gelegen aan de Noordzeekust. De perfecte bestemming voor een warme zomerse dag, maar ook voor een heerlijke wandeling in de winter of de herfst. Neem plaats bij één van de gezellige strandpaviljoens!

Meer informatie

De weidse polders

Ook kent Bergen een weids polderlandschap met vele weggetjes en wandel- en fietspaden die er doorheen slingeren. Laat je verrassen door de ruimte, rust en de geuren van de grassen. Het aangrenzende duin zorgt voor bijzondere planten door het instromende duinwater. Verder vind je veel vogels, kikkers en salamanders in dit natuurgebied.