Het strand van Bergen aan Zee

Bergen aan Zee heeft een mooi strand van ongeveer drie kilometer. Het ligt midden in de natuur met aan de noordkant de duinen van Schoorl en aan de zuidkant het Noord-Hollands Duinreservaat. Het zandstrand is vrij vlak en ook in de zee loopt het niet enorm stijl af.


Strandpaviljoens

Aan de kust kun je optimaal genieten van het uitzicht van de uitgestrekte zee en het strand vanaf een van de strandpaviljoens in Bergen aan Zee. Ga zitten en relax! Hieronder vind je een overzicht van alle strandpaviljoens.

Lees meer

Tip! 

Durf jij onder het skelet van de potvis door te lopen? En vervolgens over een brug met daaronder een vijver vol piranha’s? Duik mee in de wonderlijke onderwaterwereld van het Zee Aquarium in Bergen aan Zee! Sta oog-in-oog met onze zeehond Selma en ontdek de meest bijzondere vissen, zeedieren en schelpen uit alle windstreken!


Bij Surfschool Bergen aan Zee kun je terecht voor allerlei watersportactiviteiten: van golfsurfen, suppen en kitesurfen, tot bodyboarden en banaanvaren.

Meer informatie

Cultuur in Bergen aan Zee

Naast dat Bergen aan Zee een prachtige plek is om te recreëren, kijk je er ook je ogen uit. Zeker voor de cultuur liefhebber is er genoeg moois te ontdekken. Ga bijvoorbeeld langs bij het Vredeskerkje, het Parnassiapark of Huize Glory.

Meer cultuur in Bergen

Strandbezoek met de hond

Ben je van plan om het strand te bezoeken met de hond? Er zijn een aantal periodes waarin honden zijn toegestaan. We lichten ze graag voor je uit.

Zomer: aangelijnde honden zijn altijd toegestaan
op de activiteitenstranden. Op de overige stranden voor 10.00 uur en na 19.00 uur. Loslopende honden zijn overal toegestaan voor 10.00 uur en na 19.00 uur.

Winter: loslopende honden zijn overal toegestaan.

Toegankelijkheid & Veiligheid

Om het strand toegankelijke te maken voor iedereen kun je in Bergen aan Zee een speciale rolstoel voor het strand lenen: de Jutter. De Jutter is een grote rolstoel met speciale luchtbanden. Door deze banden is de Jutter licht voor te bewegen over zand en daardoor is het gemakkelijk om een strandwandeling te maken met ouderen of gehandicapten. 

Je kunt op verschillende locaties een Jutter lenen. Voor meer informatie en eventueel reserveren neem je contact op met de volgende strandpaviljoen.

Strandpaviljoen Zuid: Er zijn twee Jutters te leen. Het paviljoen vind je bij de hoofdopgang van het strand. Bel voor meer informatie en reservering naar (072) 589 4687.De Reddingsbrigade Bergen is er om jouw dagje strand en zee zorgeloos te laten verlopen. Tip: Lees je van te voren in over muien en over veiligheid op het strand. 

Telefoonnummer: 072 589 74 59


Strandzones

Bergen aan Zee heeft 4 strandopgangen.

Het strand is verdeeld in verschillende zones en worden op het strand aangeduid door kleuren:

Oranje - activiteitenstranden

Geel - zonnestranden

Roze - naaktrecreatiestranden

De zomer periode is van 1 mei tot 1 oktober; de winter periode is van 1 oktober tot 1 mei.