Kunstenaarsdorp aan Zee

Bergen is van origine een kunstenaarsdorp. De ligging van het dorp, omringt door bos, duin en zee, inspireerde veel schilders, schrijvers en architecten. Bergen kent een gezellig centrum en de heerlijke badplaats Bergen aan Zee.

Erfgoed

Bergen kent een lange geschiedenis die teruggaat tot de tiende eeuw. Een hoop monumenten zijn ontstaan vanaf dat moment, vele zijn nog intact.

Meer informatie

Ontdekken

Bergen kun je ontdekken door een mooie wandeling door de bossen, op de fiets door de polder en duinen of vanaf het water.

Meer informatie

Bergen

Het centrum van Bergen, met als centraal middelpunt de eeuwenoude ruïnekerk, ademt gezelligheid uit. Met originele winkeltjes, kleine boetiekjes en gezellige terrasjes is het er heerlijk vertoeven. Bergen is uniek door de grote hoeveelheid aanwezige kunst en cultuur, zo vind je hier vele tentoonstellingen en musea. Het kunstenaarsdorp is een goede plek om je te laten inspireren door de kunst, cultuur en natuur.

Bergen aan Zee

Slechts drie kilometer van Bergen ligt de badplaats Bergen aan Zee. Met een mooi zandstrand en een scala aan horeca is het de ideale plek voor een heerlijke dagje strand of een goed diner gevolgd door een strandwandeling. In het Zee Aquarium duik je de onderwaterwereld in. Ook het karakteristieke Vredeskerkje en het Parnassiapark zijn het bezoeken waard. 

Tip: Ga eens op de fiets van Bergen naar Bergen aan Zee. Een prachtige route door het bos en de duinen.